25.10.2023

Network 11

Predstavnici Planet Softa Aleksandar Zec i Rešad Hajdarpašić prisustvovati su Network 11 konferenciji u Neumu, koja se održavala od 18 – 20. oktobra.

Ovo je najveća poslovno-tehnološka konferencija, na kojoj je više od 90 vrhunskih regionalnih i globalnih predavača vodilo 1100 učesnika kroz najvažnije i najkorisnije teme iz svijeta tehnologije, poslovanja i inovacija. Raznolika predavanja su uključivala dubinske analize digitalnog potpisa, viziju budućnosti WebAssembly, ključne aspekte sigurnosti softvera, te perspektivu umjetne inteligencije u razvoju pametnih gradova. Posebno su istakli  predavanje Nenada Trajkovskog o izazovima modernog projekt menadžmenta.

“Konkretno, saznali smo o važnosti zakonskih regulativa za digitalni potpis u BiH, ubrzanju procesa potpisivanja ugovora korištenjem digitalnog potpisa, te očekivanoj digitalizaciji javnih ustanova. Takođe, istraživali smo prednosti WebAssembly tehnologije, uočavajući njezin potencijal za rješavanje problema za koje JavaScript nudi ograničena rješenja.

Sigurnosni aspekti softvera postali su prioritet, s osvrtom na nedostatak alata za automatsko testiranje sigurnosti, te potrebu za redovnim pen testingom. Osvijestili smo se o važnosti ravnoteže između produktivnosti i zdravlja radnika, s fokusom na ispravno držanje tijela, redovno razgibanje i ergonomsku opremu”, izjavili su, uz zajednički zaključak da je konferencija pokazala da tehnologija ubrzano transformiše poslovni pejzaž, te da je nužno pratiti inovacije kako bi se ostalo konkurentno.

 

Planet Soft ostaje predan praćenju najnovijih trendova u svijetu IT-a.

 

#Network11 #PlanetSoft #ITKonferencija #Inovacije

Novosti

Ostale novosti

shadow

Kontaktirajte nas

Imate pitanje vezano za naše proizvode, partnere ili nešto sasvim treće? Ne oklijevajte da nas kontaktirate i naše ljubazne kolege će učiniti sve da što prije dobijete odgovor.

office@planetsoft.eu